Το παρελθόν σε δεσμά, μια μικρή επική ιστορία

Το παρελθόν σε δεσμά, μια μικρή επική ιστορία

Η γιορτή μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου είχε εφέτος θεματικό χαρακτήρα.

Στο παρασκήνιο της εποποιίας του αλβανικού μετώπου και της αντίστασης των Ελλήνων απέναντι στην ξενική κατοχή, οι αρχαιολόγοι μας αγωνίστηκαν από το δικό τους μετερίζι. Με πείσμα και επινοητικότητα φρόντισαν να αποκρύψουν τα αρχαία αντικείμενα, την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, και να τα προφυλάξουν από τους βομβαρδισμούς αλλά και τις αρπακτικές διαθέσεις των κατακτητών. Υπερασπίστηκαν με κάθε τρόπο την κληρονομιά μας, ενώ παράλληλα επιστρατεύτηκαν ή αγωνίστηκαν στην Εθνική Αντίσταση υπερασπίζοντας την πατρίδα μας.

Αυτή τη μικρή επική ιστορία, που δανείστηκε τον τίτλο της από το ομώνυμο βιβλίο του Βασίλειου Πετράκου, μας παρουσίασαν με δυναμικότητα αλλά και ευαισθησία ο Γιάννης Γεωργούσης, η Αριάννα Αργυριάδου, ο Γιώργος Κουκουλιάτας και η Μαριαλένα Πατιούκα. Στο τέλος της αφήγησης η Κωνσταντίνα Χριστίδου απέδωσε αγγελικά το «Άσμα Ασμάτων» των Ι. Καμπανέλλη και Μ. Θεοδωράκη. Την παρουσίαση υποστήριξε  τεχνικά με θέρμη και γνώση ο Ανδρέας Κυριάκου.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν για τη φιλοτιμία, τον κόπο τους και τη συγκινητική τους αφοσίωση! 

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες, όλους τους και τις εκπαιδευτικούς ως συμπαραστάτες ή πρόθυμους θεατές!

Μπορείτε να δείτε εδώ ένα δεκάλεπτο βίντεο που συνοψίζει την παρουσίαση.

Μπάρτζου Ευαγγελία

Απατζίδου Αναστασία

Σχολιάστε / Απαντήστε