Η ομάδα Χημείας «Παίζοντας με τις φυσικές επιστήμες…τηρώντας τις αποστάσεις»

Στα πλαίσια της δράσης «Παίζοντας με τις φυσικές επιστήμες….τηρώντας τις αποστάσεις», το σχολείο μας και συγκεκριμένα η ομάδα Χημείας, που πλαισιώνεται από 13 μαθήτριες και μαθητές του Β1, συμμετείχε με τη δημιουργία δυο βιντεοσκοπημένων πειραμάτων. Η δράση διοργανώθηκε από τα Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου, Νεάπολης, Κέντρου και Τούμπας και με τη βοήθεια του 1ου και 2ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας. Η συμμετοχή στη δράση ήταν πολύ μεγάλη, καθώς στάλθηκαν πάνω από 100 βιντεοσκοπημένα πειράματα από μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
 
Το Σάββατο 9 Απριλίου έγινε το Δεύτερο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο στο οποίο προβλήθηκαν κάποια από τα βιντεοσκοπημένα πειράματα που συμμετείχαν ανά κατηγορία. Ένα από τα βιντεοσκοπημένα μας πειράματα προβλήθηκε και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια μοιράζοντας χαρά και ικανοποίηση στους μαθητές και στις μαθήτριες που συμμετείχαν, καθώς οι ώρες που πέρασαν μέσα στο εργαστήριο φυσικών επιστημών είχαν ανταπόκριση και αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειές τους. Όλα τα παιδιά παρέλαβαν επαίνους για την προσπάθειά τους.
Για τις φυσικές επιστήμες το πείραμα και μάλιστα το ανακαλυπτικό-διερευνητικό  είναι το υπέρμετρο μέσο για την ανακάλυψη του αφηρημένου και την κατάκτηση της γνώσης, και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν αυτή την εμπειρία.
 
Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τα βιντεοσκοπημένα πειράματα στα οποία συμμετείχαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας σε δυο ομάδες:
«Αναζητώντας τα οξέα και τις βάσεις στο μπάνιο και στην κουζίνα» στον σύνδεσμο εδώ.
«Παίζοντας με τους δείκτες» στον σύνδεσμο εδώ.