Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέρκυρα

Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέρκυρα

Στις 16 με 19 Μαρτίου 2019 μαθητές της Β΄ Λυκείου από τα δύο πολιτιστικά προγράμματα, «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως ιστορικό και λογοτεχνικό πρόσωπο» και «Παραδοσιακοί χοροί και λαϊκή παράδοση της Κέρκυρας», και οι εκπαιδευτικοί Τριανταφυλλιά Παλαιοχωρινού, Χατζημπαλάση θεοδώρα, Τερλίδης Δημήτριος και Τσοκανάρας Γεώργιος επισκέφθηκαν το νησί της Κέρκυρας.

Πρώτος σταθμός η οικία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Κουκουρίτσα. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό και τους κήπους της οικίας του και πρόσφεραν στο σπίτι-μουσείο τις εργασίες που εκπόνησαν: 1) Αναζητώντας τα ίχνη του Ιωάννη Καποδίστρια στο ιστορικό μυθιστόρημα «Ματωμένη αρχόντισσα» και 2) Αποτίμηση του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια. Το πολιτιστικό πρόγραμμα συνεχίστηκε στον κήπο του μουσείου όπου μαθητές, καθηγητές και ξεναγοί συζήτησαν για τον μεγάλο αυτόν πολιτικό άνδρα. Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο Αχίλλειο όπου θαυμάσαμε τη βασιλική έπαυλη με τα έργα τέχνης. Επόμενος σταθμός η Παναγία των Βλαχερνών και το όμορφο Ποντικονήσι.

Το απόγευμα μεταβήκαμε στον χορευτικό σύλλογο «Λαοδάμαντας» όπου οι μαθητές μας παρουσίασαν χορούς της Μακεδονίας. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κάντας Δημήτρης μίλησε στους μαθητές για την αξία των παραδοσιακών χορών και τραγουδιού στη ζωή των Ελλήνων. Η εκδήλωση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων, κεράσματα και κοινούς χορούς.

Την επομένη μεταβήκαμε στο σπίτι μουσείο του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Στη συνέχεια πήγαμε στην Παλαιοκαστρίτσα και στο μοναστήρι της Παναγίας. Κατά την επιστροφή μας στην πόλη, επισκεφθήκαμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και προσκυνήσαμε το σκήνωμά του.

Την τελευταία ημέρα πήραμε το πλοίο για Ηγουμενίτσα και μετά από μια στάση στα Ιωάννινα επιστρέψαμε στη Θεσσαλονίκη με πολλές αναμνήσεις.

Σχολιάστε / Απαντήστε