Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Ευόσμου μας ξεναγούν στο αρχαίο θέατρο της Βεργίνας!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Ευόσμου μας ξεναγούν στο αρχαίο θέατρο της Βεργίνας!

«Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα». 

Η υλοποίηση της δράσης για πέμπτη συνεχή χρονιά σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, μας έχει εφοδιάσει με την εμπειρία που απαιτεί η όλη προσπάθεια.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα, υιοθέτησαν το Αρχαίο Θέατρο της Βεργίνας. Τα παιδιά της ομάδας  εργάσθηκαν μεθοδικά. Αναζήτησαν, μελέτησαν και αξιοποίησαν βιβλιογραφικές και διαδικτυακές πηγές, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών τους και  της  αρχαιολόγου κυρίας Στέλλας Δρούγου.

 Οι δημιουργίες τους (powerpoint, αφίσα, έντυπα) αποτέλεσαν τη βάση για την ωραία ξενάγηση που πρόσφεραν στους συμμαθητές/στις συμμαθήτριες και στις καθηγήτριές τους, στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών στη 1 Απριλίου 2022. Για να ξεχωρίζουν, μάλιστα, κρατούσαν μπλε ντοσιέ, φορούσαν μπλε φουλάρι, και καρτελάκι με το έμβλημα του προγράμματος, το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μοίρασαν και παρουσίασαν το έντυπο που διαμόρφωσαν με ορισμένους κανόνες σωστής συμπεριφοράς, τους οποίους οφείλει να εφαρμόζει κάθε επισκέπτης και επισκέπτρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Στο χώρο του θεάτρου παρουσίασαν τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες της Βεργίνας, τα μέρη του αρχαίου οικοδομήματος, αλλά και την αιματοβαμμένη ιστορία του, καθώς στην ορχήστρα του το καλοκαίρι του 336 π.Χ.  δολοφονήθηκε ο Φίλιππος Β’.  

Αναφέρθηκαν, επίσης, στους χώρους και στην πολυτέλεια του Ανακτόρου, στους Μακεδονικούς Βασιλικούς Τάφους και στα ανεκτίμητα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στη μεγάλη Τούμπα από τον καθηγητή αρχαιολογίας Μανόλη Ανδρόνικο και την ομάδα του το 1977.

Η ομάδα των μαθητριών και των μαθητών που ανέλαβαν να ξεναγήσουν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, δεν αρκέσθηκαν μόνο στον ρόλο της/του ξεναγού, αλλά προχώρησαν και στον ρόλο του συντάκτη/της συντάκτριας ενός τρίπτυχου εντύπου με σημαντικές πληροφορίες για τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών.

Όλοι και όλες τους υπεύθυνα ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους με μεγάλη επιτυχία και μας πρόσφεραν μια ξεχωριστή εμπειρία!   

Υπεύθυνες καθηγήτριες

Τεπελίδου Σοφία

Καρανικολάου Ευδοξία

 

Μαθητές και μαθήτριες ξεναγοί

Αλεξανδρίδου Ελένη

Αργυριάδου Αριάννα

Δεληγιάννη Ελπίδα

Καμαριάρη Ερμιόνη

Καραγκιόζη Βένια

Κοκκόλα Φαίδρα

Κουκουλιάτας Γιώργος

Λιάπη Ειρήνη

Παπαδοπούλου Ναταλία

 

Σχολιάστε / Απαντήστε