ERASMUS+ EduCareFully 2016-2018

ERASMUS+ EduCareFully 2016-2018

Το 3ο ΓΕΛ Ευόσμου ολοκλήρωσε με επιτυχία το διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ EduCareFully με στόχο τη συνεργασία για καινοτόμες δράσεις και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Το σχολείο μας συνεργάστηκε με έξι ευρωπαϊκά σχολεία με σκοπό την επίτευξη των αρχικών στόχων, όπως αυτοί είχαν οριστεί από τη διοργανώτρια χώρα της Ιταλίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν σε διαφορετικά θέματα ανά χώρα, παράγοντας όμως πάντα μία γραπτή έκθεση, ένα βίντεο, μία έρευνα βάσει ερωτηματολογίου και στατιστικών αποτελεσμάτων. Χρησιμοποίησαν τις νέες τεχνολογίες και την ομαδοσυνεργατική μέθοδο και στα πλαίσια της δικής τους ομάδας και με τα μέλη των ομάδων των άλλων έξι χωρών. Στο τέλος κάθε επίσκεψης σε άλλη χώρα παρουσίασαν τα τελικά παραγόμενα προϊόντα εξασκώντας την Αγγλική γλώσσα.

Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στο ERASMUS+ παρακολούθησαν σεμινάρια με θέματα όπως: μαθησιακές δυσκολίες, νέες τεχνολογίες και εφαρμογές τους στη διδασκαλία, δίγλωσση διδασκαλία μαθημάτων, σχολείο και  πολυπολιτισμικότητα, Καλές Τέχνες και Ιστορία, ενισχυτική διδασκαλία συνομηλίκων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Ευόσμου κ. Κλαπανάρη για τη βοήθειά του στην υλοποίηση του προγράμματος καθώς και όλους τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν με προθυμία και ζήλο.

Επίσης, όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας καθώς και τις οικογένειές τους γιατί χωρίς τη σύμπραξή τους, τη σκληρή τους δουλειά και την άψογη συνεργασία τους δε θα είχε επιτυχία το πρόγραμμα.

Το 3ο ΓΕΛ Ευόσμου ευχαριστεί επίσης το Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού και το Δήμο Θεσσαλονίκης για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία των εταίρων μας στο Πολιτιστικό Κέντρο και στο Δημαρχείο αντίστοιχα.

Τέλος, ευχαριστούμε όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία που συνεργάστηκαν με το 3ο ΓΕΛ Ευόσμου, τους διευθυντές/ διευθύντριες, τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους, ιδιαίτερα το σχολείο της συντονίστριας χώρας της Ιταλίας.

Ευχαριστούμε τους εταίρους μας από τα σχολεία:

Many thanks to our partners from the schools below:

  • ISISS Don Milani,Tradate, Italy.
  • Agrupamento de Escolas Augusto Cabrita,Barreiro,Portugal.
  • Colegio JABY SL,Torrejon de Ardoz, Spain.
  • Lubana Secondary school, Lubana, Latvia.
  • Mariengymnasium Bocholt, Germany.
  • Sagmalcilar Anadolu Licesi, Bayrampasa, Istanbul, Turkey.

Σχολιάστε / Απαντήστε