Φιλοξενία Erasmus+

Από 26 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η τρίτη συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Edu Care Fully«. Την πόλη μας επισκέφτηκαν αποστολές από 6 Ευρωπαϊκά σχολεία με συνολικά 44 άτομα από τα οποία οι 17 καθηγητές.

Κεντρικός θεματικός άξονας της συνάντησης ήταν η Ιστορία και οι Τέχνες.

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, πρώτη ημέρα της συνάντησης, αφού οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν την πλατεία Ευόσμου και τον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κατέληξαν στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου συνοδευόμενοι από τους οικοδεσπότες μαθητές του σχολείου μας. Στο  πολιτιστικό κέντρο, έγινε ενημέρωση για τις Ευρωπαϊκές δράσεις του δήμου και πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών διδασκαλίας. Στο πρώτο σεμινάριο η κα Τσιόνκη Μάγδα, καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας και υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, παρουσίασε τη διαδικτυακή ανοιχτή πλατφόρμα μάθησης «Αίσωπος» και ένα πρωτότυπο και βραβευμένο σενάριο διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας βασισμένο στην τέχνη. Στη συνέχεια ο Δρ. Μάστορας Θεόδωρος, καθηγητής πληροφορικής, παρουσίασε τις βασικές αρχές του Gamification και «έπαιξε» με τους μαθητές τα παιχνίδια τάξης «Kahoot!» και «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, μαθητές από όλες τις χώρες παρουσίασαν τις εργασίες που ετοίμασαν για τη συγκεκριμένη συνάντηση. Μία έκθεση με αφορμή την κινηματογραφική ταινία «The Monuments Men», ένα βίντεο με μια συνέντευξη από έναν ειδήμονα για ένα μνημείο, και τα αποτελέσματα έρευνας-ερωτηματολογίου σχετικά με την Ιστορία και τις Τέχνες.

Το βράδυ της Τρίτης οι καθηγητές έκαναν βόλτα στην παραλία και μια μίνι κρουαζιέρα στο Θερμαϊκό.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, στο δημαρχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο Λευκό Πύργο. Οι φιλοξενούμενοι από την Τουρκία επισκέφτηκαν επίσης το μουσείο του Ατατούρκ.

Το βράδυ της Τετάρτης οι καθηγητές διασκέδασαν σε μουσική ταβέρνα του κέντρου της πόλης.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ολοήμερη εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Μακεδονικών τάφων της Βεργίνας και στη συνέχεια στην πόλη της Έδεσσας.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας «δMLS» ξενάγησε τους φιλοξενούμενους στα σημαντικότερα μνημεία του κέντρου της πόλης. Οι φιλοξενούμενοι συμμετείχαν σε χορούς, τραγούδια και μικρά θεατρικά με στόχο τη γνωριμία με τις παραδόσεις της πόλης και των κατοίκων της.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στο κτίριο του σχολείου πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των καθηγητών του προγράμματος. Στη συνέχεια ακολούθησε αποχαιρετιστήριο πάρτι με τη συμμετοχή σχολικών μουσικών συγκροτημάτων και του τοπικού συλλόγου παραδοσιακών χορών «Γαϊτάνι».