ΗΜΕΡΕΣ ERASMUS ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ…

Ημερολόγιο δράσεων κατά τη μετακίνηση ομάδας του σχολείου μας στο πρόγραμμα ERASMUSLONG LIVE CULTURAL DIVERSITY» KA 229

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Άφιξη της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη. Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη στην περιοχή του Πέραν με το ελληνικό προξενείο. Το απόγευμα συνάντηση με τους εταίρους μας στο ξενοδοχείο.

 

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Ημέρα μετάβασης  στο τουρκικό σχολείο Ortakoy zubeyde hanim mesleki  ve teknik anadolu liseli. Με θέα τη γέφυρα του Βοσπόρου οι μαθητές και οι μαθήτριες από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα γνωρίστηκαν και παρουσίασαν τις εργασίες τους. Τα παιδιά του 3ου ΓΕΛ Eυόσμου ξεχώρισαν με την εργασία τους, παρουσιάζοντας σημαντικούς Έλληνες λογοτέχνες και καλλιτέχνες όπως τον Καζαντζάκη, τον Καβάφη, τον Ελύτη, τον Σεφέρη αλλά και τον Θεοδωράκη, τον Χατζηδάκη και τον Παπαθανασίου, τον Χαλεπά και τον Φασιανό, και έγιναν πρεσβευτές (ambassadors) του ελληνικού πολιτισμού. Το απόγευμα απολαύσαμε μία υπέροχη βόλτα στο Ortakoy, την περιοχή όπου βρίσκεται το σχολείο.

 

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Ημέρα αφιερωμένη στα ιστορικά μνημεία της πόλης. Περιηγηθήκαμε στην Αγία Σοφία, στο παλάτι Τοπ Καπί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τη βασιλική Κιστέρνα και την ευρύτερη περιοχή Σουλτάν Άχμετ.

 

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ξεκινώντας από την πλατεία Ταξίμ, περιηγηθήκαμε στον πολυεθνικό δρόμο Ιστικλάλ, στη γαλλική σχολή, τον πύργο του Γαλατά καταλήγοντας στη γέφυρα του Γαλατά και γευματίζοντας  με θέα το Βόσπορο.

 

Παρασκευή  21 Οκτωβρίου 2022

Ημέρα δημιουργικών εργασιών (digital αφίσας) για τους μαθητές και τις μαθήτριες και συνεδριάσεων για τις εκπαιδευτικούς. Το μεσημέρι  διοργανώθηκε αποχαιρετιστήριο πάρτι και απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης του προγράμματος.

 

Σάββατο  22 Οκτωβρίου 2022

Τελευταία μέρα της μετακίνησης με ψώνια στο Καπαλί Τσαρσί και επιστροφή οδικώς στη Θεσσαλονίκη γεμάτοι με εικόνες και αναμνήσεις από την εμπειρία που ζήσαμε.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τη διοργανώτρια χώρα Τουρκία για τη φιλοξενία που μας παρείχε και πιο συγκεκριμένα την συντονίστρια Muge Ozmen. Η ομάδα των μαθητών και της μαθήτριας του 3ου ΓΕΛ που συμμετείχε στη συγκεκριμένη μετακίνηση διακρίθηκε για τη συνεργατικότητα, τη φιλοπονία στην εκπόνηση των εργασιών και το ήθος. Για τους λόγους αυτούς αξίζει συγχαρητήρια!  Επιπρόσθετα, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στη Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ  Ευόσμου κ. Χατζημπαλάση Θεοδώρα για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση που μας προσέφερε τόσο στην προετοιμασία της μετακίνησης όσο και κατά τη διάρκειά της.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες: Χίζαρη Ζωή, Παλαιοχωρινού Τριανταφυλλιά