ΤΟ 3ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ERASMUS ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

ΤΟ 3ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ERASMUS ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

Τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία, το σχολείο μας με μεγάλη χαρά και περηφάνια, φιλοξένησε τους ευρωπαίους εταίρους από το Erasmus, On the Move for Social Inclusion στο σχολείο μας και στα σπίτια μας. Περιηγηθήκαμε επίσης στα μουσεία και αξιοθέατα της πόλης μας αλλά και στους θησαυρούς της Βεργίνας και στους καταρράκτες της Έδεσσας. Γευτήκαμε τις νοστιμιές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και παρουσιάσαμε για ακόμη μία φορά, τους παραδοσιακούς μας χορούς με την πρόθυμη συμμετοχή του χορευτικού συλλόγου Γαϊτάνι . Δυστυχώς, αυτή ήταν και η τελευταία ελεύθερη και με φυσική παρουσία εκδήλωση …

Έκτοτε, #ΣυνεχίζουμεErasmus  μέσω διαδικτυακών συναντήσεων, στο πνεύμα της νέας πραγματικότητας…..

Ταυτόχρονα τον Σεπτέμβριο 2020, εν μέσω πανδημίας, το λύκειό μας, εγκρίθηκε να συμμετάσχει σε ένα ακόμη Erasmus: Long Live Cultural Diversity, αυτήν τη φορά με συντονίστρια χώρα την Τουρκία και λύκειο της Κωνσταντινούπολης. Όλες φυσικά οι συναντήσεις, από το kick off της πρώτης γνωριμίας και μετά, γίνονται διαδικτυακά. Χωρίς φυσική παρουσία έγινε επίσης η ενημέρωση μαθητών για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα, ενώ με τηλεδιάσκεψη υλοποιήθηκε και η ενημέρωση των γονέων τους για το νέο μας πρόγραμμα Erasmus.

Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να πραγματοποιήσουμε την τελευταία μετακίνηση του προηγούμενου Erasmus στο σχολείο της Πορτογαλίας, αλλά αιτηθήκαμε και καταφέραμε να πάρουμε παράταση έως το τέλος Αυγούστου 2021, ελπίζοντας ότι οι συνθήκες της πανδημίας θα μας επιτρέψουν να ταξιδέψουμε… και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και με φυσική παρουσία. Αυτό, εξάλλου, ήταν και το μήνυμα εταίρων καθηγητών και μαθητών κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψη για ανταλλαγή ευχών για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος μέσα από παρουσιάσεις βίντεο στο πνεύμα των ημερών, ανταλλαγές παραδοσιακών εορταστικών συνταγών αλλά και τραγουδιών, καθώς οι μαθητές του σχολείου μας τραγούδησαν και τα κάλαντα  Τρίγωνα Κάλαντα/Jingle Bells, με επεξεργασμένους στίχους σχετικά με τον ιό, τον εγκλεισμό και την έλλειψη φυσικών επαφών. 

Τέλος, συμμετείχαμε στην τηλεδιάσκεψη του ΙΚΥ με λογότυπο #ΣυνεχίζουμεErasmus, με σκοπό τον απολογισμό των ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και την ενημέρωση  όσον αφορά τα νέα προγράμματα Erasmus για τα έτη 2021-2027. Ως προς τον απολογισμό του δικού μας λυκείου από το 2011 έως το 2020, έχουμε ήδη πραγματοποιήσει 3 Erasmus με συμμετοχή πάνω από 60 μαθητών και 10 καθηγητών. Και #ΣυνεχίζουμεErasmus με το τέταρτο πρόγραμμα  Long Live Cultural Diversity!!!!!

 

Και εις άλλα με υγεία και χωρίς την πανδημία !!!!!

Σχολιάστε / Απαντήστε