Η Βιβλιοθήκη του 3ου Λυκείου Ευόσμου σας περιμένει!

Η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας είναι απόλυτα έτοιμη να σας υποδεχθεί.

Εξοπλίστηκε με μία καινούρια βιβλιοθήκη, για να φιλοξενήσει μία πληθώρα νέων βιβλίων. Γιατί πέρα από τις χορηγίες εκδοτικών οίκων και τις προσφορές εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών και μαθητριών, είχαμε την τιμή να αποδεχτούμε μια πολύτιμη δωρεά. Στη μνήμη του Ηρακλή Τσιολάκη, διευθυντή του σχολείου μας τα έτη 2007-2011, τα συγγενικά του πρόσωπα χάρισαν τα βιβλία της προσωπικής του συλλογής στο σχολείο και στους ανθρώπους που αγάπησε.

Τα βιβλία της Συλλογής Τσιολάκη είναι 1026! Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της επιστήμης που τιμούσε και της λογοτεχνίας που διάβαζε με ζήλο σε όλη του τη ζωή· αναδεικνύουν το πολύπλευρο πνεύμα του, την ακαταπόνητη του θέληση να μάθει, να βιώσει, να σκεφτεί, να νιώσει. Όλα αυτά τα βιβλία βρίσκονται τώρα στα χέρια μας και προσφέρονται για αναγνώσεις προκλητικές και ενδιαφέρουσες.

Η Βιβλιοθήκη μας λοιπόν μεγάλωσε, στολίστηκε και ομόρφαινε και περιμένει παιδιά και εκπαιδευτικούς. Στα διαλείμματα θα σας περιμένουν στη βιβλιοθήκη η κ. Μπάρτζου, η κ. Παλαιοχωρινού και η κ. Απατζίδου, για να ξεφυλλίσετε, να διαβάσετε και να δανειστείτε βιβλία, να κάνετε παζλ, να παίξετε σκάκι, να κουβεντιάσετε.

Σας περιμένουμε!

 

Μπορείτε να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε τη Συλλογή Τσιολάκη στο σύνολό της και στις επιμέρους κατηγορίες των βιβλίων της εδώ.