Ημέρα Μαθηματικών για τον Θεόδωρο Φυλακτό

Ημέρα Μαθηματικών για τον Θεόδωρο Φυλακτό

Τα μαθηματικά, τελικά,  μπορούν εκτός από χρήσιμα και γοητευτικά να είναι ευχάριστα και διασκεδαστικά!

Αυτό απέδειξαν όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες του σχολείου μας που την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 συμμετείχαν με σοβαρότητα αλλά και πολύ κέφι στις δράσεις που διοργανώθηκαν στα πλαίσια της Ημέρας Μαθηματικών εμπνευσμένης και αφιερωμένης στον Θεόδωρο Φυλακτό.

Στις αίθουσες του σχολείου μαθητές και των τριών τάξεων συμμετείχαν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θεόδωρος Φυλακτός». Οι υπόλοιποι μαθητές παρακολούθησαν ταινίες που αναφέρονται στα μαθηματικά, σχεδίασαν το δέντρο του Πυθαγόρα και τον κοχλία του Fibonacci, διδάχτηκαν την πρώτη πρόταση του Ευκλείδη στα αρχαία ελληνικά, έπαιξαν με κύβους του Rubik, κατασκεύασαν κύβους origami, έλυσαν γρίφους Μαθηματικών, συμμετείχαν σε διαγωνισμό Sudoku, ενώ στο εργαστήριο της Πληροφορικής ήρθαν σε επαφή με την εφαρμογή Geogebra.

 

Στο αίθριο μαθητές οργάνωσαν και παρακολούθησαν παρουσιάσεις για τη σχέση μαθηματικών – φυσικής, καθώς και για τη συμβολή των Μαθηματικών της Αρχαιότητας, ανδρών και γυναικών.

 

Μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον είχε ο αγώνας σκάκι που επιφύλαξε εκπλήξεις στην τελική φάση του.

 

Στη Βιβλιοθήκη του σχολείου, που μετατράπηκε για τις ανάγκες της ημέρας σε «δωμάτιο απόδρασης», ομάδες μαθητών αναζήτησαν και βρήκαν τον κρυμμένο θησαυρό επιλύοντας μαθηματικούς γρίφους.

 

Στην αυλή του σχολείου τα παιδιά έπαιξαν και έτρεξαν με ζήλο κυνηγώντας την πρωτιά στην αναζήτηση του αριθμού που συμπληρώνει γνωστές παροιμίες και φράσεις.

 

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή της Δ. Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, κ. Ματζιάρη Παύλο, καθώς και τον κ. Τσιολάκη Ηρακλή, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας.

Ευχαριστηθήκαμε την πρόθυμη συμμετοχή όλων των παιδιών στη γιορτή των μαθηματικών που αφιερώσαμε σε αυτόν που χάρισε απλόχερα στα μαθηματικά και στους μαθητές του τη νηφαλιότητα, το μεράκι και τη δημιουργικότητά του, τον Θεόδωρο Φυλακτό.

Σχολιάστε / Απαντήστε