Μια ξεχωριστή γιορτή!

Μια ξεχωριστή και άκρως ενδιαφέρουσα γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.

Η κ. Τριανταφυλλιά Παλαιοχωρινού οργάνωσε και παρουσίασε τη γιορτή, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο βίωσε η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, τις συνταρακτικές ώρες του ελληνοϊταλικού πολέμου και της γερμανικής κατοχής, αλλά και της απελευθέρωσης της πόλης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης που σημάδευσε την ανθρωπογεωγραφία και τη μνήμη της πόλης μας, καθώς και στη χρήση του στρατοπέδου Παύλου Μελά ως κολαστηρίου θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας. Συνεισφορά στην παρουσίαση των γεγονότων έτσι όπως τα βίωσαν οι Θεσσαλονικείς είχαν μαρτυρίες επιζήσαντων, καθώς και λογοτεχνικά κείμενα του Γ. Ιωάννου, της Ζ. Ναχμία και του Ν. Μπακόλα.

Το χειροκρότημα των μαθητών και των μαθητριών εξέφρασε τα συγχαρητήρια για αυτήν την παρουσίαση, κυρίως όμως απέδωσε την τιμή που αξίζει στους ανθρώπους της πόλης μας που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν αντιδρώντας στον φασισμό και διεκδικώντας την ελευθερία.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στα πλαίσια του εορτασμού της Σημαίας, ορίστηκαν και παρέλαβαν τη σημαία του σχολείου η σημαιοφόρος και οι παραστάτες, ενώ επιδόθηκαν και τα ειδικά βραβεία για την χρονιά που πέρασε. Αριστεία και Βραβεία επίδοσης δόθηκαν στα παιδιά ανά τμήμα. Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους!