3ο ΓΕ.Λ. Ευόσμου, Οδός Παναγιώτη Πετράκη και Θεόδωρου Φυλακτού, Εύοσμος

3ο ΓΕ.Λ. Ευόσμου, Οδός Παναγιώτη Πετράκη και Θεόδωρου Φυλακτού, Εύοσμος

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023  σε μια λιτή αλλά συναισθηματικά πλούσια εκδήλωση έγινε η ονοματοδοσία του δρόμου του 3ου ΓΕ.Λ. Ευόσμου: «Οδός Παναγιώτη Πετράκη και Θεόδωρου Φυλακτού».

Ένα τρισάγιο στη μνήμη αυτών που χάσαμε πρόωρα, σύντομα και ουσιαστικά λόγια από τον Δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό, από τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Γεώργιο Μπίσμπο, από τον προηγούμενο Διευθυντή κ. Γιώργο Κλαπανάρη, από την εκπαιδευτικό Καίτη Γκαγκανιάρη · μετά η αποκάλυψη της πινακίδας και ένα τραγούδι από την απόφοιτη μαθήτριά μας Κωνσταντίνα Χριστίδου. Μαζί όλοι εμείς, εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς να θυμόμαστε, να μαθαίνουμε, να τιμούμε.

Παραθέτουμε τα λόγια της Καίτης Γκαγκανιάρη:

 

3Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΑΚΗ & ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΥΛΑΚΤΟΥ

ΕΥΟΣΜΟΣ

Κυρίες και κύριοι, αγαπημένα μας παιδιά,

Αυτή είναι η διεύθυνση του σχολείου μας. Τα ονόματα των δύο αγαπημένων συναδέλφων μας που χάσαμε πρόωρα, το 2017: του Παναγιώτη Πετράκη, Φυσικού, καθηγητή στο σχολείο μας από την έναρξη λειτουργίας του, το 1998,  και του Θεόδωρου Φυλακτού, Μαθηματικού, από το 2009 στο σχολείο.

Ήμασταν σίγουροι ότι δεν έπρεπε να αφήσουμε να χαθούν στον χρόνο αυτά τα ονόματα.

Γιατί;

Γιατί οι συνάδελφοι που χάσαμε είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά που καταξιώνουν τον άνθρωπο, τον δάσκαλο, τον συνάδελφο, τον φίλο: με πολιτική/κοινωνική συνείδηση, ευαίσθητοι, συνεπείς, ολιγόλογοι, προσηνείς. Μ’ ένα χαμόγελο – αγκαλιά ο Παναγιώτης. Μ’ ένα μειδίαμα κατανόησης ο Θοδωρής. Εξαίρετοι επιστήμονες, στον κλάδο του ο καθένας, δίπλα στα παιδιά εντός και εκτός ωραρίου, να τα ευεργετούν, δίπλα και σ’  εμάς, με μια κριτική ματιά, μ’ έναν καλό, καθησυχαστικό λόγο.

Θέλαμε με κάποιο τρόπο να τους έχουμε εδώ. Να μας δίνουν κουράγιο στους καθημερινούς μας αγώνες.

Αιτηθήκαμε την ονοματοδοσία της κύριας οδού του σχολείου μας στον Δήμο.

Ο κ. Κλαπανάρης, ως Διευθυντής του 3ου ΓΕ.Λ. Ευόσμου, υποστήριξε το εγχείρημα με θέρμη και έστειλε τα απαραίτητα έγγραφα στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, με τη σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων Διδασκόντων και Κηδεμόνων και έτσι φτάσαμε σήμερα να ανακοινώνουμε επίσημα τη νέα μας ταυτότητα, όπως εγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα του Δήμου.

3Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΑΚΗ & ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΥΛΑΚΤΟΥ

Τους ευχαριστούμε όλους.

Τώρα ο Παναγιώτης και ο Θόδωρος δεν θα φύγουν ποτέ από το σχολείο.

Θα είναι στοιχείο της ταυτότητάς του.

Στην προμετωπίδα.

ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ

 

Σχολιάστε / Απαντήστε