Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή του σχολείου μας που ήταν αφιερωμένη και στο Πολυτεχνείο και στον πόλεμο γενικά. Μαθητές/ες και από τις 3 τάξεις   και ο όμιλος χορού του σχολείου μας » Σουφραζέτες» μέσα από το χορό, τη μουσική, το τραγούδι, την εκκλησιαστική υμνογραφία, το σκάκι και την θετική τους διάθεση ζωντάνεψαν τη μέρα του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς του και έστειλαν ένα αντιπολεμικό μήνυμα σε όλες τις ενεργές εμπόλεμες ζώνες της σημερινής εποχής. Γιατί αν δεν αλλάξει αυτός ο κόσμος από την αγάπη των νέων τότε από τι θα αλλάξει;

Προηγήθηκε ένα σύντομο χρονικό για την εξέγερση των νέων στο Πολυτεχνείο και σε άλλες σχολές εναντίον της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Η μνήμη και τη τιμή των θυμάτων ανέδειξε τη σημασία αυτής της εξέγερσης για τον σύγχρονο κόσμο και τα νέα παιδιά.

 

Ένα χορευτικό δρώμενο αποτύπωσε την επίδραση του πολέμου και την πορεία των νέων από την αδράνεια στην έκρηξη και τον θυμό εναντίον του.

 

Η μουσική και οι φωνές των παιδιών τίμησαν τη μνήμη, εκδήλωσαν τη συμπαράσταση σε όλα τα θύματα του πολέμου και εξέφρασαν την ευχή και τη διεκδίκηση για έναν ειρηνικό και ελεύθερο κόσμο.

 

Τελευταίο το κάλεσμα σε όλους και σε όλες για έναν χορό συμφιλίωσης και αγάπης.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κυρία Τσιρωνά και τον κύριο Μαργαρίτη για τη διοργάνωση, και ασφαλώς όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση και μας παρέσυραν με τα συναισθήματά τους!