Τι είναι η Λέσχη Ανάγνωσης του σχολείου μας;

Τι είναι η Λέσχη Ανάγνωσης του σχολείου μας;

Λέσχη Ανάγνωσης ονομάζεται μια ομάδα ανθρώπων που έχουν συμφωνήσει να συναντιούνται σε τακτά διαστήματα (συνήθως μία φορά το δεκαπενθήμερο) και να συζητούν για βιβλία που αποφάσισαν να διαβάσουν από κοινού. Η Λέσχη Ανάγνωσης αποτελεί ουσιαστικά μια παρέα, με κοινό παρoνομαστή και επιδίωξη την ανάγνωση και τη συζήτηση. Λειτουργεί με απλό τρόπο αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της σχέσης μας με το διάβασμα, ένας ευχάριστος και εποικοδομητικός τρόπος για την ελεύθερη ώρα μας.

Τη σχολική χρονιά 2021-22 θα λειτουργήσει λέσχη ανάγνωσης  στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται τις Παρασκευές που θα καθορίζονται μετά τη λήξη του ωραρίου (7ωρο), με συντονίστρια καθηγήτρια την  κ. Παλαιοχωρινού Τριανταφυλλιά.

Το μυθιστόρημα του Ισίδωρου Ζουργού Λίγες και μία νύχτες θα αποτελέσει το αρχικό κείμενο ενασχόλησης στη Λέσχη μας.  Πρόκειται για ένα έργο που προβάλλει την τοπική ιστορία της γενέθλιας πόλης μας, της Θεσσαλονίκης, τον 20 αι. δοσμένο μέσα από την προσωπική πορεία των βασικών ηρώων.

Σχολιάστε / Απαντήστε