Το 3ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ εκπέμπει … SOS!!!

Την Τετάρτη  21 Δεκεμβρίου 2022, για μία ακόμη χρονιά πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη πλέον επίσκεψή μας στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. (Link: Αρχική – Παιδικά Χωριά SOS (sos-villages.gr))

Η κοινωνική απομόνωση που μας επέβαλε η covid-19 τα προηγούμενα χρόνια και η αρνητική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, δεν επηρέασαν στο ελάχιστο τα συναισθήματα φιλανθρωπίας, προσφοράς και ανθρωπιάς μας. Φτάνοντας, λοιπόν, στο Χωριό, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ Λυκείου, προσφέραμε στη δομή  αγαθά που συγκεντρώσαμε, όπως τρόφιμα, ρουχισμό, είδη υγιεινής, είδη καθαριότητας, παιχνίδια και βιβλία. Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον κύριο Ηλία Δροσάκη για τις δράσεις  και την καθημερινότητα του Χωριού, για την απασχόληση του επιστημονικού, παιδαγωγικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Περιηγηθήκαμε στον περιβάλλοντα χώρο όπου εκτός από  τα σπίτια των οικογενειών, υπάρχει και  το ανοιχτό θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη», παιδικές χαρές , γήπεδα και το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα. 

Αισθανθήκαμε πολύ όμορφα! Νιώσαμε πως η γιορτή των Χριστουγέννων είναι κάτι περισσότερο από στολισμένα λαμπάκια, από ένα τραπέζι με πλούσια εδέσματα ή από την ανταλλαγή δώρων. Έχει πολύ βαθύτερο νόημα και συνδέεται με τις έννοιες της αγάπης και της αλληλεγγύης, το να δίνεις το χέρι στο συνάνθρωπο, όχι για να πάρεις αλλά για να δώσεις.

Καλά Χριστούγεννα!!!