Στο Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλονίκης – Στη Σχολή Τυφλών

Στο Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλονίκης – Στη Σχολή Τυφλών

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 οι μαθητές των τμημάτων ΓΑΝ1, ΓΑΝ2, ΓΑΝ3 και οι συνοδοί καθηγητές Τεπελίδου Σοφία, Μπάρτζου Ευαγγελία και Βασιλειάδης Γιώργος, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλονίκης.
Η Διευθύντρια κ. Αμανατίδου Συμέλα και οι καθηγητές του ειδικού σχολείου υποδέχθηκαν και ευχαρίστησαν τους μαθητές μας για το δώρο που τους πρόσφεραν. Ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με τις μεθόδους επικοινωνίας και την εκπαίδευση των κωφών παιδιών. Οι μαθητές του σχολείου μας ξεναγήθηκαν και συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες στο μουσείο και στην αίθουσα υπολογιστών.
Στη συνέχεια παρακολούθησαν μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Στα βήματα του Σαρλώ», την οποία δημιούργησαν οι μαθητές του ειδικού σχολείου με μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. και αποσπάσματα από μουσικές εμφανίσεις της χορωδίας τους σε συνεργασία με τη Νεανική Δημοτική Χορωδία Αιγινίου.  Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης η φιλοξενία ήταν ιδιαίτερα θερμή και η επικοινωνία μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων εντυπωσιακή.
Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στη Σχολή Τυφλών, όπου έγινε ενημέρωση από την Διευθύντρια κ. Γκίκα Σοφία και την υπεύθυνη Εκπαίδευσης κ. Ζούμα Δήμητρα για τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες της σχολής, για τη μέθοδο γραφής και ανάγνωσης Braille, αλλά και για τα επιτεύγματα της τεχνολογίας που ενισχύουν τους τυφλούς στην προσπάθειά τους να έχουν μια φυσιολογική ζωή. Οι μαθητές μας πρόσφεραν δώρα, συνεργάστηκαν με άτομα με αναπηρία όρασης και συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες.

Σχολιάστε / Απαντήστε