Το γαϊτανάκι της παράδοσης

Το γαϊτανάκι της παράδοσης

Ο μεγάλος «ενορχηστρωτής» της Τσικνοπέμπτης έκανε το θαύμα του: ένα όμορφο γλέντι με αποκριάτικα έθιμα και χορούς, ένα γλέντι που ένωσε τη διονυσιακή ζωτικότητα της παράδοσης με τη νεανική ορμή των παιδιών του σχολείου μας.

Ένας γάμος,  η δαιμόνια γριά που έκλεψε τη νυφική ανθοδέσμη, η νύφη που λιποθυμούσε στον χορό, ο αυθόρμητος ελληνικός «αρλεκίνος» που πυροδότησε το γλέντι, το πιπέρι που δεν μάθαμε τελικά πώς το τρίβουν και άλλα κωμικά και ευτράπελα που κορυφώθηκαν σε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ζήσουμε το πνεύμα και το κέφι της Αποκριάς.

Ευχαριστούμε τον πρωτοχορευτή του σχολείου μας, τον κύριο Δημήτρη Τερλίδη με τα «μπέντια» του!

1 Σχόλιο / Απάντηση

 1. Τερλίδης Δημήτριος |

  ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ-Έναρξη των Αποκριάτικων εκδηλώσεων.
  Οι μαθητές του Σχολείου μας πρωτοστατούν σε τέτοιες κοινωνικές εκδηλώσεις που συνδέονται άμεσα με την Ιστορία και τον Πολιτισμό ,τα ήθη και έθιμα του τόπου μας και όχι μόνο.
  Την περίμεναν αυτήν την μέρα.
  Μέρα εκτόνωσης ψυχαγωγίας και ψυχοπνευματικής χαλάρωσης.
  Μεταμφιέστηκαν ,διασκέδασαν και εκμεταλλευόμενοι τη νιότη τους , χόρεψαν.
  Χόρεψαν όχι μόνο με σωστά βήματα αλλά και με βήματα ψυχής.
  Έδειξαν τον πραγματικό τους εαυτό, εκφράστηκαν, επικοινώνησαν μεταξύ τους και χαμογέλασαν πλατιά με τα μάτια και την ψυχή τους.
  Αυτό δείχνει χαρά και ευτυχία.
  Οι χαρισματικοί μαθητές μας, παρουσίασαν πιστά και με άψογο τρόπο τα Αποκριάτικα δρώμενα- άξιοι συνεχιστές της παράδοσής μας. Να τονίσω ότι οι πρόβες έγιναν εκτός ωρολογίου προγράμματος και αυτό δείχνει μεγάλη υπομονή και επιμονή.
  Παιδιά μην βάζετε εμπόδια στο δρόμο σας. ((Δεν μπορώ )),((Δεν θα τα καταφέρω)).
  Βάλτε στόχους μπροστά σας και σίγουρα θα τους πραγματοποιήσετε. ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ.

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σχολιάστε / Απαντήστε