Τα Tanukis ήρθαν στο σχολείο μας!

Τα Tanukis ήρθαν στο σχολείο μας!

Από την Παρασκευή 16.12 φιλοξενούμε στο σχολείο μας τα Tanukis, από το έργο επαυξημένης πραγματικότητας Uramado της καλλιτέχνιδας Julie Stephen Chheng, το οποίο έχει ταξιδέψει σε φεστιβάλ και εκθέσεις στο Παρίσι, τη Μαδρίτη, το Κιότο, τη Νέα Υόρκη και το Τόκυο. [Μπορείτε να δείτε τον ιστοχώρο της καλλιτέχνιδας Julie Stephen Chheng – designer, illustrator, author based in Paris]

Σύμφωνα με την καλλιτέχνιδα, τα Tanukis είναι πνεύματα του δάσους, τα οποία καθώς έφτασαν στην πόλη μας, κρύβονται σε διάφορα σημεία του Εργαστηρίου Πληροφορικής –σε παράθυρα, πόρτες, γωνίες ή πρίζες. Όταν τα ξυπνάμε, μας λένε κάτι για τον εαυτό τους, ενώ θέλουν να γνωρίσουν κι εμάς, ρωτώντας για τις συνήθειές μας.

Το Uramado είναι μια διαδρομή χαμένου θησαυρού σε επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality) που παίζεται με κινητές συσκευές. 
Οι παίκτες καλούνται να εγκαταστήσουν τη δωρεάν εφαρμογή Uramado app (σε IOS ή Android) και να ανακαλύψουν τα κρυμμένα Tanukis, ξυπνώντας τα και φέρνοντάς τα στη “ζωή”. Στόχος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες όλου του σχολείου να έρθουν σε επαφή με την επαυξημένη πραγματικότητα, όπως και με τα υπαίθρια παιχνίδια με κινητές συσκευές.

Το παιχνίδι αυτό οργανώθηκε και στήνεται –μιας και το στήσιμο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη– από τα τμήματα της Α’ Λυκείου. Μετά τις γιορτές, περισσότερα Tanukis θα έρθουν στο σχολείο μας!

Συντονίστρια εκπαιδευτικός: Σκαμνιώτη Αλίνα

 

Σχολιάστε / Απαντήστε