Επίσκεψη καθηγητών και μαθητών στη Valencia της Ισπανίας

Στα πλαίσια του προγράμματος Comenius πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών στη Valencia της Ισπανίας από 7 έως 13 Μαρτίου. Οι μαθητές Αλέξανδρος Χ. και Κρίτων Μ. της Γ? τάξης, Αλέξανδρος Σ., Νικολέτα Π., Φωτεινή Τ., Αντωνία Σ., Βαΐτσα Β. και Αθανασία Θ. της Β’ τάξης και Ιωάννης Τ. της Α’ τάξης φιλοξενήθηκαν από Ισπανούς συνομήλικούς τους. Οι μαθητές μας συζήτησαν με μαθητές των υπολοίπων χωρών τα αποτελέσματα του τέταρτου ερωτηματολογίου με θέμα τις διατροφικές συνήθειες και  παρουσίασαν τις σπουδαιότερες γιορτές και τα χαρακτηριστικότερα φεστιβάλ της Ελλάδας.

Η Βαλένθια είναι η τρίτη σε πληθυσμό και μια από τις πιο όμορφες αν όχι η πιο όμορφη πόλη της Ισπανίας. Στην περιοχή ζουν 2.300.000 κάτοικοι. Είναι το σπουδαιότερο λιμάνι της δυτικής μεσογείου. Εκεί βρίσκεται το πάρκο του Καλατράβα με το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης. Η πόλη φιλοξενεί αγώνες φόρμουλα ένα, moto-gp καθώς και τους διάσημους ιστιοπλοϊκούς αγώνες «America’s Cup». Τις μέρες της επίσκεψης, στην πόλη πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις του τοπικού καρναβαλιού «Fallas» και όλη η πόλη γιόρταζε σε ξέφρενους ρυθμούς με πολλά πυροτεχνήματα, δεκάδες τεράστια άρματα στις πλατείες και όλους τους δρόμους στολισμένους.

Όλοι οι μαθητές που επισκέφτηκαν τη Βαλένθια, 4 Ιταλοί, 6 Γαλλίδες, 3 Πολωνοί, και 9 Έλληνες, μετά την επιστροφή τους θα ετοιμάσουν και θα υποβάλλουν στο forum του προγράμματος σύντομη έκθεση με τις εντυπώσεις τους. Την αποστολή συνόδευσαν οι καθηγητές Μάστορας Θεόδωρος, Χίζαρη Ζωή, Αντωνοπούλου Μαλαματή και Γκουμάσης Ιωάννης.