Επίσκεψη ERASMUS+ στο σχολείο Gamarra Hospitality School, στην πόλη Vitoria-Gasteiz της Β. Ισπανίας

Επίσκεψη ERASMUS+ στο σχολείο Gamarra Hospitality School, στην πόλη Vitoria-Gasteiz της Β. Ισπανίας

Στις 7 Απριλίου το 3ο ΓΕΛ Ευόσμου πραγματοποίησε τη δεύτερη μετακίνηση στα πλαίσια του προγράμματος  Erasmus+ “On the Move for Social Inclusion”, στο σχολείο Gamarra Hospitality School, στην πόλη Vitoria-Gasteiz  της Β. Ισπανίας. Η αρχηγός της αποστολής, καθηγήτρια Αγγλικών κ. Χίζαρη Ζωή και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής  κ. Σιφνιού Ευγενία συνόδεψαν τον μαθητή Ρ. Μ της Α’ τάξης και τις μαθήτριες  Ρ.Μ, Λ. Π, Π. Λ και Κ.Π της Β’ τάξης.

Το απόγευμα της ημέρας της άφιξης της αποστολής μας στη Β. Ισπανία  ξεναγηθήκαμε στο πανέμορφο Μπιλμπάο, θαυμάσαμε το Μουσείο Guggenheim και τα αρχιτεκτονικά έργα του Καλατράβα, και διαβήκαμε τα στενά της μεσαιωνικής γειτονιάς. Κατόπιν ταξιδέψαμε οδικώς στην πόλη της Βιτόρια, όπου όλα τα μέλη των αποστολών, καθηγητών και μαθητών, καταλύσαμε σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών μας στη Βιτόρια επισκεφτήκαμε το σχολείο των Ισπανών εταίρων, όπου μας υποδέχτηκαν οι καθηγητές και ο Διευθυντής και μετά από ένα σύντομο λόγο, ακολούθησε η παραδοσιακή ανταλλαγή αναμνηστικών και δώρων.  Ξεναγηθήκαμε στις τάξεις και στα εργαστήρια του σχολείου και μετά οι μαθητές όλων των εταίρων μπήκαν  μέσα στα εργαστήρια/κουζίνες του σχολείου. Εκεί ετοίμασαν τις συνταγές όλων των τυπικών πιάτων που είχαν εκ των προτέρων στείλει όλες οι χώρες, με βάση τις αρχές της ομαδοσυνεργασίας και κάτω από την επίβλεψη των καθηγητών/σεφ του σχολείου. Οι καθηγητές παρακολούθησαν εργαστήριο σχετικά με το etwinning και το Mobility Tool. Επίσης, η κάθε αποστολή παρουσίασε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας της. Το δείπνο στο σχολείο μας έδωσε την ευκαιρία να γευτούμε όλα τα διεθνή πιάτα που είχαν ετοιμάσει όλοι οι μαθητές μας.

Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε το μουσείο Όπλων και το μουσείο Σύγχρονης  Τέχνης της Βιτόρια.  Στο σχολείο οι μαθητές συνέχισαν τις εργασίες τους με θέμα τα παραδοσιακά πιάτα και οι καθηγητές  συνεδρίασαν για να ορίσουν  τις ημερομηνίες  και άλλες λεπτομέρειες της  επόμενης μετακίνησης στην Τουρκία.

Άλλες ενδιαφέρουσες επισκέψεις ήταν στα αλατωρυχεία Salinas de Anana, που βρίσκονται στην ίδια κοιλάδα από την εποχή των Ρωμαίων, στην επαγγελματική σχολή κτηνοτροφίας, Comiztegi Shepherding School,  και φυσικά στο Δημαρχείο της Βιτόρια όπου μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε η αντιδήμαρχος.

Το απόγευμα της προτελευταίας μέρας ξεναγηθήκαμε στη μεσαιωνική περιοχή της Βιτόρια και ακολούθησε αποχαιρετιστήριο δείπνο με παραδοσιακές Βασκικές συνταγές στο εστιατόριο El Portalon, που στεγάζεται σε κτήριο του 15ου αιώνα.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τη Διεύθυνση του σχολείου Gamarra Hospitality School  για τη ζεστή υποδοχή, ξενάγηση και φιλοξενία.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Ευόσμου για την απεριόριστη βοήθεια για τη σωστή διοργάνωση του προγράμματος. Ας μην ξεχνάμε και τους μαθητές μας που ήταν άψογοι στη συμπεριφορά τους, συνεργάσιμοι, φιλικοί. Βεβαίως, η διαμονή όλων των αποστολών στο ίδιο ξενοδοχείο βοήθησε τους μαθητές μας αρχικά στο να «σπάσει ο πάγος» και στη συνέχεια στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων εξασκώντας την Αγγλική αλλά και την Ισπανική γλώσσα.

On the Move for Social Inclusion, from theory to practice!!!

Σχολιάστε / Απαντήστε