Εκδρομή στη Βουδαπέστη

Εκδρομή στη Βουδαπέστη

Μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας και οι συνοδοί καθηγητές Τεπελίδου Σοφία, Καρανικολάου Ευδοξία, Χίζαρη Ζωή, Μπάρτζου Ευαγγελία, Αβραμίδης Διονύσιος και Φυλακτός Θεόδωρος ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που δέχθηκαν από το Συμπληρωματικό Ελληνικό Σχολείο «Μανώλης Γλέζος» της Βουδαπέστης, πραγματοποίησαν πολυήμερη εκπαιδευτική-πολιτιστική εκδρομή στη Βουδαπέστη και στο Βελιγράδι.

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου ταξίδεψαν αεροπορικώς στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουδαπέστη και δέχθηκαν τη ζεστή φιλοξενία του ελληνικού σχολείου που λειτουργεί επίσημα από το 1995 με την φροντίδα της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων της Ουγγαρίας και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας.

Το ίδιο βράδυ πραγματοποίησαν κρουαζιέρα στο Δούναβη, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν την πόλη από μια άλλη ενδιαφέρουσα οπτική γωνία, να απολαύσουν τη θέα και παράλληλα να μάθουν πολλά ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία της.

Τις επόμενες μέρες επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σ τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα και μνημεία της περιοχής, όπως ο Πύργος των Ψαράδων, το Κάστρο της Βουδαπέστης, η Πλατεία Ηρώων, ο Ναός του Ματθία, η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, ο λόφος Γκέλερτ. Ακόμη επισκέφθηκαν τον ζωολογικό κήπο, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδιαφέρον και ιδιαίτερος της Ευρώπης, χάρη στο συνδυασμό της αρχιτεκτονικής και του φυσικού περιβάλλοντος. Γεύτηκαν ιδιαίτερες γεύσεις και διασκέδασαν σε παραδοσιακό εστιατόριο, τα λεγόμενα Τσιγγάνικα βιολιά.

Πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά με πρώτη στάση τον Άγιο Ανδρέα το χωριό των καλλιτεχνών με το μπαρόκ στιλ και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Έστεργκομ που εκπροσωπεί τη ρωμαϊκή περίοδο της Ουγγαρίας. Επόμενη στάση ήταν το Βίσενγκραντ που εκπροσωπεί την Αναγέννηση και γευμάτισαν σε παραδοσιακό μεσαιωνικό εστιατόριο.

Την Τρίτη 15 Μαρτίου αναχώρησαν για το Νόβισαντ και το απόγευμα έφτασαν στο Βελιγράδι. Πραγματοποίησαν μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, επισκέφθηκαν το κάστρο Kalemegdan, και το ναό του Αγίου Σάββα.

Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν το διάσημο πεζόδρομο Μιχαήλοβα με τους καλλιτέχνες δρόμου, τα καφέ και τα εστιατόρια.

Μετά από τις απαραίτητες στάσεις επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας εκτός από δώρα, όμορφες εικόνες, γλυκές αναμνήσεις και αξέχαστες εμπειρίες!


Σχολιάστε / Απαντήστε