Το δέντρο των ευχών της Γ΄

Έγινε πια έθιμο να στολίζουν το δέντρο της αυλής μας τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου την τελευταία χρονιά τους στο σχολείο. Κάθε χρονιά ο στολισμός έχει ένα θέμα, έναν στόχο· εφέτος, αναζητώντας το πράσινο ίχνος, επιδιώξαμε να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον και να δώσουμε ένα μήνυμα για την προστασία και την ανάδειξή του. Και αρχίσαμε!

Τα ξωτικά του σχολείου δούλεψαν εντατικά και με ζήλο. Άλλα μάζεψαν 200 κουκουνάρες πεσμένες στο δάσος του Σέιχ Σου. Άλλα έβαψαν τις κουκουνάρες, άλλα φρόντισαν να μπορούν να κρεμαστούν, άλλα να ετοιμάσουν τις καρτούλες τους.

Την τελική πινελιά, βέβαια, την έβαλαν τα πιο ζωηρά και κεφάτα ξωτικά του σχολείου: τα παιδιά της Τρίτης Λυκείου που έγραψαν τις ευχές τους για το κοντινό και μακρινό μέλλον, ευχές σοβαρές ή και ευτράπελες, ελπίδες, προσδοκίες και όνειρα!

Το δέντρο περίμενε και τα παιδιά το περικύκλωσαν και το στόλισαν: άλλα γελώντας, άλλα λίγο συγκινημένα, άλλα περιμένοντας πότε θα φύγουν, άλλα τραγουδώντας, άλλα σκαρφαλωμένα πεισματικά πάνω στη σκάλα, άλλα…

Ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα στα πιο όμορφα ξωτικά του σχολείου, που κάνουν ζαβολιές, που κοπιάζουν, που κουράζονται, που βαριούνται, που επιμένουν! Ευχόμαστε στα παιδιά της Γ΄ Λυκείου να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να κάνουν πράξη τις ευχές τους!