Το 3ο πάει… Ήπειρο

Το 3ο πάει… Ήπειρο

Από τις 6 μέχρι τις 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε τετραήμερη εκδρομή στην Ήπειρο. Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης και οι συνοδοί καθηγητές Τσοκανάρας Γιώργος, Βασιλειάδης Γιώργος, Λαζαρίδης Θωμάς, Παλαιοχωρινού Τριανταφυλλιά, Στεφανίδου Λία, Λεβάκου Μαρία και Παλαιολόγου Βικτώρια περιηγήθηκαν στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και τη Λευκάδα.

Πρώτο σταθμό αποτέλεσε η  Ιερά Μονή Παναγίας Ντουραχάνης στα Ιωάννινα. Είχε προηγηθεί πρόσκληση από τον φιλανθρωπικό σύλλογο του μοναστηριού «Άνθος» προς το σχολείο μας. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το οικοτροφείο-καταφύγιο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, τις βιβλιοθήκες, τα αναγνωστήρια και τις αίθουσες ψυχαγωγίας και ενημερώθηκαν για τη δράση του γέροντα Αθανασίου. Στη συνέχεια μετέβησαν στα Ιωάννινα, όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο κάστρο, στην παραλίμνια περιοχή και το νησάκι της λίμνης, καταλήγοντας το απόγευμα στην Πρέβεζα.

Τη δεύτερη μέρα οι μαθητές επισκέφτηκαν την αρχαία Νικόπολη, όπου ο καθηγητής Γ. Τσοκανάρας ξενάγησε τους μαθητές στα ρωμαϊκά και  παλαιοχριστιανικά τείχη και ψηφιδωτά, καθώς και στις βασιλικές Δομετίου και Αλκίσωνος. Κατόπιν περιηγήθηκαν όλοι στις πηγές του ποταμού Αχέροντα και στο νεκρομαντείο και κατέληξαν στην παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας.

Την τρίτη μέρα γνωρίστηκαν με την πόλη της Πρέβεζας και στη συνέχεια μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας Πρέβεζας ?Ακτίου πέρασαν στο νησί της Λευκάδας.

Την τελευταία μέρα επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και ξεναγήθηκαν στο μαντείο και το αρχαίο θέατρο. Επιστρέφοντας σταμάτησαν στο γραφικό Μέτσοβο φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

Σχολιάστε / Απαντήστε