Περιβαλλοντική στην Καβάλα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Το δομημένο περιβάλλον στην ύπαιθρο» και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Τεπελίδου Σοφία, Καρανικολάου Ευδοξία και Παλαιοχωρινού Τριανταφυλλιά, πραγματοποιήσαμε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Καβάλα στις 15-16 Μαρτίου 2018. Συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. ΦΙΛΙΠΠΩΝ «Γνωρίζοντας την παραδοσιακή κατοικία, σχεδιάζουμε την κατοικία του σήμερα».

Την πρώτη μέρα η περιήγηση-ξενάγηση περιελάμβανε την παλιά πόλη (Παναγία της Καβάλας), το σπίτι του Μωχάμετ  Άλη, το Ιμαρέτ, το Κάστρο, το Μουσείο καπνού και την σύγχρονη πόλη της Καβάλας.

 Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε το Βαπτιστήριο της Λυδίας, τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Επίσης στο κτήριο του ΚΠΕ έγινε μία παρουσίαση σε power point με θέμα την αναγκαιότητα της βιοκλιματικής κατοικίας και πώς εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες συνθήκες με όσο το δυνατόν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, αξιοποιώντας τις πηγές που μας δίνει το περιβάλλον, δηλαδή τον ήλιο, τον άνεμο, το νερό κ.λ.π. Στη συνέχεια  μοιράστηκε ένα έντυπο με ερωτήσεις σχετικές με την παρουσίαση, ακολούθησε ο χωρισμός  σε ομάδες και ο σχεδιασμός μιας βιοκλιματικής κατοικίας. Τελειώσαμε με την κατασκευή της μακέτας του σπιτιού μας.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ήταν επιτυχημένη από κάθε άποψη, παιδαγωγική και ψυχαγωγική!

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. ΦΙΛΙΠΠΩΝ, κυρία Αντωνάρα Ελένη, τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε., κ. Κελίδη Κυριάκο, κ. Ευθυνόπουλο Μηνά, για την θερμή φιλοξενία που μας πρόσφεραν!!!