Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση έγινε η συνάντηση των μελών του Ομίλου Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας με τον γνωστό συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο στη βιβλιοθήκη μας την Τρίτη 16 Μαΐου 2023.

Αφορμή της συνάντησης στάθηκε η ενασχόληση των μαθητριών του ομίλου με το έργο Σέρρα, η ψυχή του πόντου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ο Γιάννης Καλπούζος αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον συγγραφέα του έργου με το οποίο ασχολήθηκαν, να συζητήσουν μαζί του και να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της συγγραφικής του τέχνης. Στην εκδήλωση ακούστηκαν και αποσπάσματα του μυθιστορήματος επενδυμένα με ποντιακή μουσική από την ηχογράφηση που έκαναν τα μέλη του ομίλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Ακρίτες του Πόντου. Συμμετείχαν επίσης μαθήτριες, μαθητές και καθηγήτριες από το σχολείο μας και από άλλα τρία σχολεία (2ο ΓΕΛ Ευόσμου, 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 5ο Γυμνάσιο Ευόσμου).

Ο Γιάννης Καλπούζος μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο ως συγγραφέας όσο και ως άνθρωπος. Ο τρόπος που προσέγγισε τα παιδιά ήταν εξαιρετικός.  Τον ευχαριστούμε από καρδιάς. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στον Όμιλο Φιλαναγνωσίας του χρόνου τον Σεπτέμβριο…

Η Συντονίστρια του Ομίλου Τριανταφυλλιά Παλαιοχωρινού