Πρόκριση και νίκες στον τελικό
του Young Business Talents

Από τον περασμένο Νοέμβριο και για συνολικά 12 εβδομάδες, 11 μαθητές του σχολείου μας χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, αγωνίζονταν διαδικτυακά στη διοίκηση επιχειρήσεων υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους Μάστορα Θεόδωρου. Συνολικά, στο περιβάλλον του επιστημονικού προσομοιωτή, υπήρχαν περίπου 250 ομάδες (εικονικές επιχειρήσεις ανταγωνιστές) μαθητών από όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές μας έχοντας αποκτήσει πλήθος γνώσεων σχετικές με τη διοίκηση παραγωγής και την προώθηση προϊόντων στην αγορά, μετά τη μελέτη ενός απλοποιημένου σεναρίου διακίνησης και πώλησης καλλυντικών και αφού εξοικειώθηκαν με το σύνθετο περιβάλλον του προσομοιωτή, στόχευσαν στη μεγιστοποίηση του κέρδους της εικονικής τους επιχείρησης και τελικά κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα στις 75 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας κερδίζοντας μια πρόσκληση στον τελικό διαγωνισμό της Αθήνας.

Από το σχολείο μας προκρίθηκαν στον τελικό και οι τρεις ομάδες που συμμετείχαν. Από τη Β΄ τάξη στην ομάδα ?ObiWan? οι Βακάλης Στέργιος, Βιάνας Στέργιος και Πανοδήμος Αλέξανδρος. Από τη Γ΄ τάξη στην ομάδα ?Syndicators? οι Αβαριτσιώτου Μαρία, Σκέντος Αλέξανδρος, Δανιηλίδου Χριστίνα και Δαλαμπίρας Σταύρος. Από τη Γ΄ τάξη στην ομάδα ?Rivendellians? οι Αθανασιάδου Αλεξάνδρα, Βαρελτζίδου Ειρήνη, Διακάκη Σταματία και Αρβανίτη Δάφνη.

Οι μαθητές μας ταξίδεψαν στην Αθήνα συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους κ. Μάστορα με τρένο την Παρασκευή 28 Μαρτίου. Μέρος του κόστους των εισιτηρίων των μαθητών ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με πρωτοβουλία της προέδρου κας Ζαννίκου Αγγελικής. Στην Αθήνα φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Stanley με έξοδα των διοργανωτών. Ο τελικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Μετς. Οι  75 διαγωνιζόμενοι του τελικού χωρίστηκαν σε 15 πεντάδες και αγωνίστηκαν παράλληλα και ανεξάρτητα σε 15 προσομοιώσεις. Από τις τρεις ομάδες του σχολείου μας, οι δύο τερμάτισαν τη δική τους προσομοίωση νικήτριες στην πρώτη θέση της κατάταξης κερδοφορίας, κερδίζοντας ως βραβείο 240? η κάθε ομάδα. Στην τελική κατάταξη οι «Syndicators» βρέθηκαν στην 6η θέση και οι «ObiWan» στην 8η. Το σχολείο μας ήταν το μόνο με δύο παρουσίες στο «hall of fame».

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού όλοι οι μαθητές βραβεύτηκαν με διπλώματα για την πρόκρισή τους και η διοργανώτρια εταιρεία μοίρασε σε όλους από μια τσάντα με καλλυντικά.