«Το διάλειμμα» στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων

Τα “anonyma”, o Όμιλος Θεάτρου του σχολείου μας, μαζί με τον Όμιλο Χορού δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση της κυρίας Μυστρίδου Γεωργίας, Διευθύντριας του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων «Δημήτριος Χορν», να παρουσιάσουν το θεατρικό τους έργο «Το διάλειμμα» στη σκηνή του Καλλιτεχνικού Σχολείου.

Η εμπειρία να παρουσιάζει μια ομάδα το έργο της μπροστά σε ένα κοινό συνομιλήκων με θεατρική και καλλιτεχνική παιδεία ήταν πραγματικά κάτι πολύτιμο. Ένα κοινό ζωηρό, με αντιδράσεις, επιφωνήματα και χαμόγελα που ενθάρρυνε και τροφοδότησε τα παιδιά με περισσότερο κέφι. Μια κατεξοχήν θεατρική εμπειρία, όπου ηθοποιοί και κοινό ενώνονται σε ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο δρώμενο.

Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε ένα Q & A, μια ζωντανή συζήτηση ανάμεσα στους ηθοποιούς και στους θεατές, όπως προβλεπόταν στα πλαίσια της συνεργασίας των σχολείων μας.  Η ερασιτεχνική μας ομάδα άκουσε τα «επαγγελματικά» σχόλια και τις παρατηρήσεις των παιδιών του καλλιτεχνικού σχολείου και απάντησε σε ερωτήσεις τους, με θέρμη και οικειότητα που κατέληξε σε… χορό και τραγούδι που κινητοποιούσε με την επιμονή του ο Φίλιππος. Ποιος είναι ο Φίλιππος; ο μαθητής του Καλλιτεχνικού σχολείου που φρόντισε για όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, με γνώση και ευαισθησία, σαν γνήσιος ερασι-τέχνης επαγγελματίας.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μυστρίδου Γεωργία που μας προσέφερε αυτήν την καταπληκτική ευκαιρία!

Ευχαριστούμε πολύ τον Φίλιππο, γιατί γνωρίσαμε τη δημιουργικότητά του!

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Σχολείου που μετέτρεψαν την παράσταση του μικρού μας έργου σε μαγική θεατρική εμπειρία!