«΄Αγριες μέλισσες» στο σχολείο μας!

«΄Αγριες μέλισσες» στο σχολείο μας!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ»

Χάρη στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του έργου LIFE 4 POLLINATORS με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας ανέδειξαν τη σημασία της επικονίασης για το οικολογικό μας σύστημα και τη διατήρηση της τροφικής αλυσίδας και ανακάλυψαν τη συμβολή διάφορων εντόμων του ελληνικού φυσικού τοπίου στη διαδικασία της επικονίασης.

Τα παιδιά που συμμετείχαν είναι:

Καργυοφύλλης Νικόλαος από το Α2

Ανανιάδου Μαλαματένια από το Α4

Ρούμπου Παρασκευή από το Α3

Μπογοσιάν Ευαγγελία από το Α4

Σουρουπίδου Δέσποινα από το Α3

Τα έργα τους θα κοσμήσουν το Πανεπιστήμιο Μυτιλήνης και άσχετα από το αποτέλεσμα αξίζουν συγχαρητήρια για τον κόπο των παιδιών που αφιέρωσαν ώρες δουλειάς για να απεικονίσουν ένα θέμα αρκετά απαιτητικό. Μετά από ενημερώσεις, έρευνα, δουλειά και μεράκι τα έργα των καλλιτεχνών μας ταξιδεύουν ήδη για το νησί της Μυτιλήνης. Καλοτάξιδα και καλά αποτελέσματα!

 

1 Σχόλιο / Απάντηση

  1. Anastasia |

    Μπραβο στα παιδιά που με διαφορετικές τεχνοτροπίες διοχέτευσαν στα έργα τους την προσωπική τους ευαισθησία για ένα θέμα τόσο κοντινό και τόσο μακρινό!
    Εύγε στην Κατερίνα Τσιρωνά για την ενθάρρυνση και την υποστήριξή της!

Σχολιάστε / Απαντήστε