Συναντώντας τη συγγραφέα Αγγελική Τανίδου στο 2ο ΓΕ.Λ. Ευόσμου

Στις 15 Ιανουαρίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ομίλου Φιλαναγνωσίας με τις συντονίστριες κ. Παλαιοχωρινού Τ. και κ. Καρανικολάου Ε. συμμετείχαν στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής που οργάνωσε το 2ο ΓΕ.Λ. Ευόσμου στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος με άξονα τη σχολική βιβλιοθήκη “carpe librum 2023-2024”.

Η συγγραφέας Αγγελική Τανίδου παρουσίασε το βιβλίο της «Αναμνηστική δόση» (εκδ. Οσελότος, Απρίλιος 2022) και αναφέρθηκε στη διαδικασία συγγραφής και τον ρόλο της δημιουργικής γραφής αλλά και της Λογοτεχνίας στη ζωή μας. Στη συνέχεια ακολούθησαν ασκήσεις δημιουργικής γραφής πάνω σε μικρο-αφηγήματα και πιο συγκεκριμένα: «Το Νυφικό», «Το γράμμα», και «Ο χάρακας» που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία, τη σχέση μαθητών-εκπαιδευτικών αντίστοιχα,  και τα οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν διαβάσει εκ των προτέρων. Πάνω σε αυτά και με την υπόδειξη και την εμψύχωση της κυρίας Τανίδου, τα παιδιά παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος και ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις και οπτικές.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τις φιλολόγους Γιάννου Βασιλική, Θεοφάνους Γεωργία και Μοσχοβίδου Σουζάνα του 2ου ΓΕ.Λ. Ευόσμου που οργάνωσαν τη δράση και μας προσκάλεσαν συνεχίζοντας τη γόνιμη συνεργασία που εγκαινιάσαμε από την περσινή χρονιά.

Π. Τ.