Οι «CHEMIPALS» τα φιλαράκια!

Μήπως τελικά η χημεία είναι μαγεία; Αυτό είναι και το ερώτημα που καλείται να διερευνήσει και να απαντήσει η ανανεωμένη ομάδα χημείας του σχολείου μας, με όνομα «CHEMIPALS»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 14 μαθητές και μαθήτριες της Β´ τάξης συγκροτούν κάθε Παρασκευή μαζί με την καθοδήγηση και τη βοήθεια της εκπαιδευτικού τους, Μητάκου Μαρίας, την ομάδα αυτή. Μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου και για δυο ώρες οι μαθήτριες και οι μαθητές καλούνται να πειραματιστούν και να εκφράσουν τις αμέτρητες απορίες τους, με κίνητρο –εννοείται– την αγάπη τους για τη χημεία. Με τα λίγα και στοιχειώδη εφόδια που παρέχει το εργαστήριο μας οι «CHEMIPALS» έχουν ήδη ασχοληθεί με εντυπωσιακές αντιδράσεις και με τη δημιουργία ιδιαίτερων διαλυμάτων. Ωστόσο, οι δραστηριότητες που σκοπεύουν να κάνουν παραμένουν ακόμη αρκετές, όπως λόγου χάρη η συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικά προγράμματα.

Με τις λευκές ποδιές τους  και με πολύ μεράκι τα  μέλη της νεοσύστατης ομάδας χημείας είναι έτοιμα να εισχωρήσουν  βαθιά στις εργαστηριακές δράσεις που θα οργανωθούν. Εξάλλου, το βασικότερο  στοιχείο που θα επικρατήσει φέτος είναι το λαμπερό χαμόγελο τους!

Καναράκη Κωνσταντίνα