Συνεργασία των Ομίλων Θεάτρου και Χορού με τον Όμιλο Ανάγνωσης του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου

Μια ενδιαφέρουσα όσο και ευχάριστη συνεργασία είχε την περασμένη Πέμπτη ο Όμιλος Θεάτρου του σχολείου μας με τον Όμιλο Ανάγνωσης του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου και την εκπαιδευτικό τους Χρηστίδου Δανάη.

Τα παιδιά των δύο ομάδων γνωρίστηκαν μεταξύ τους και συζήτησαν για τις δράσεις τους τη φετινή χρονιά. Η ομάδα του Λυκείου μας έδειξε το βίντεο της έναρξης της θεατρικής της παράστασης «Το διάλειμμα», με μια χαρούμενη παρέμβαση των κοριτσιών του Ομίλου Χορού. Από την άλλη, η ομάδα του Διαπολιτισμικού Λυκείου μας έδειξε την παρουσίαση που ετοίμασε με αφόρμηση την ανάγνωση της Φόνισσας του Παπαδιαμάντη. Τα παιδιά διεύρυναν την οπτική τους στο σήμερα, αξιοποιώντας εικόνες τόσο από την ομώνυμη ταινία της Εύας Νάθενα όσο και από την ταινία Barbie της Greta Gerwig, ενώ τελείωσαν την παρουσίασή τους με αναφορά στο σύγχρονο φεμινιστικό κίνημα στην Ελλάδα και το τραγούδι «Όλες απαντάμε αν αγγίξεις μία».

Τρία κορίτσια των ομάδων του Λυκείου μας αναπαράστησαν δραματικά τα κείμενα που έγραψαν για τη θέση και το ρόλο της γυναίκας τέσσερα κορίτσια του Ομίλου Ανάγνωσης του Διαπολιτισμικού Λυκείου, για την παραγωγή μιας πολύ σύντομης ταινιούλας. Η συνεργασία των δύο Ομίλων επισφραγίστηκε με γεύμα πλουσιοπάροχο που ετοίμασαν τα παιδιά των ομάδων θεάτρου και χορού. Έτσι, κάναμε για μια φορά ακόμη αυτό που κάνουμε όλη τη χρονιά: δημιουργήσαμε, αλλά και φάγαμε και γελάσαμε, αυτή τη φορά με πολύ καλή συντροφιά!