Συνάντηση με την καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας Στέλλα Δρούγου

Συνάντηση με την καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας Στέλλα Δρούγου

Το 3ο  ΓΕΛ Ευόσμου έχοντας κλείσει 5 χρόνια συνεργασίας με το «Διάζωμα» δεν θα μπορούσε να λείψει και από το φετινό του κάλεσμα. Ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για την υλοποίηση της δράσης «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» και επέλεξε το Αρχαίο Θέατρο της Βεργίνας, το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και το Αρχαίο Ωδείο της Θεσσαλονίκης. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος προσκαλέσαμε την  καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας κυρία Στέλλα Δρούγου και είχαμε την τιμή να την φιλοξενήσουμε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας στις 18 Μαρτίου 2022.

 Η κυρία Δρούγου παρουσίασε στις μαθήτριες και στους μαθητές την αρχιτεκτονική του Αρχαίου Θεάτρου και ανέλυσε τη συμβολή του στην πολιτισμική και πολιτική ζωή των περιοχών όπου επεκτάθηκε ο ελληνικός και ρωμαϊκός πολιτισμός. Ακόμη, έδωσε σημαντικές πληροφορίες για το  Αρχαίο Θέατρο της Βεργίνας και τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο των Αιγών. Το ενδιαφέρον όλων μας απογειώθηκε, όταν αναφέρθηκε στις προσωπικές της εμπειρίες, ως μέλος της ανασκαφικής ομάδας του καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικου και στην ανακάλυψη των Μακεδονικών βασιλικών τάφων, με τα αμύθητα ευρήματα και τα σημαντικότατα έργα τέχνης.  Επίσης πρόσφερε στους μαθητές και στις μαθήτριες πλούσιο υλικό για να σχεδιάσουν την κεντρική δραστηριότητα της δικής τους ξενάγησης προς τους συμμαθητές τους.

Τέλος, οι μαθήτριες και οι μαθητές του προγράμματος παρουσίασαν τις δικές τους δημιουργίες, powerpoint, αφίσες και έντυπα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κυρία Σ. Δρούγου για την πολύτιμη βοήθειά της και να εκφράσουμε τον ενθουσιασμό μας για την επέκταση της συνεργασίας μας! 

Υπεύθυνες καθηγήτριες

Σοφία Τεπελίδου

Ευδοξία Καρανικολάου

 

Σχολιάστε / Απαντήστε