Το 3ο Λύκειο στο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το 3ο Λύκειο στο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, οι μαθητές και οι μαθήτριες  των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της  Α΄τάξης  και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Τεπελίδου Σοφία, Καρανικολάου Ευδοξία και Λεβάκου Μαρία, μετείχαν  στο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία  του Δήμου Νεάπολης-Συκεών  και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μαθητές, μαθήτριες και καθηγήτριες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στα τρία περιβαλλοντικά προγράμματα που εκπονήθηκαν τη φετινή χρονιά στο 3ο ΓΕ.Λ. Ευόσμου:

  • «Τα μνημεία του κόσμου ως κληρονομιά στο δομημένο περιβάλλον»
  • «Οι φυσικές και κλιματικές ανατροπές και η επίδραση τους στα μνημεία της φύσης και του αστικού περιβάλλοντος»
  • «Το δομημένο περιβάλλον στην ύπαιθρο»

Στα πλαίσια αυτών των προγραμμάτων συμμετείχαμε σε διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Φιλίππων με τίτλο «Γνωρίζοντας την παραδοσιακή κατοικία, σχεδιάζουμε την κατοικία του σήμερα», καθώς και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία Αρχαίων Θεάτρων: μαθητές ξεναγούν μαθητές στα Αρχαία Θέατρα» συνεργαζόμενοι με την κίνηση πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» και  υιοθετώντας το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης. Προτείναμε, επιπλέον, την «Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» ως έναν ακόμη στόχο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Πλανήτη στην εκπαιδευτική δράση της Actionaid «Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση».

Σχολιάστε / Απαντήστε