Ένας «έξυπνος πυροσβεστήρας» από τους Chemipals!

Ένας «έξυπνος πυροσβεστήρας» από τους Chemipals!
Το πρωινό του  Σαββάτου  1 Απριλίου 2023 η ανανεωμένη ομάδα Χημείας του σχολείου μας, Chemipals, συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά στο 3ο μαθητικό συνέδριο «Διερευνώντας τον φυσικό κόσμο, κάνουμε πειράματα και βιντεοσκοπούμε». Στην ημερίδα αυτή προβλήθηκαν διάφορα βίντεο που δημιούργησαν  μαθητές και μαθήτριες πολλών δημοτικών, γυμνασίων αλλά και λυκείων της Θεσσαλονίκης με στόχο να δείξουν τις γνώσεις τους στις φυσικές επιστήμες και προσπαθώντας να δώσουν λύσεις και εξηγήσεις σε διάφορα προβλήματα που τους τέθηκαν από την επιτροπή του διαγωνισμού.
Η ομάδα Χημείας του 3ου ΓΕ.Λ. Ευόσμου, που απαρτίζεται από 14 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου και επιβλέπουσα την καθηγήτριά τους Μητάκου Μαρία, σκέφτηκαν, προβληματίστηκαν, εργάστηκαν, δημιούργησαν  και τελικά βιντεοσκόπησαν το πείραμα στο οποίο δημιούργησαν τον «έξυπνο πυροσβεστήρα». Το τελικό αποτέλεσμα ενθουσίασε την επιτροπή των διοργανωτών της εκδήλωσης, για αυτό και τελικά προβλήθηκε στην ημερίδα κερδίζοντας πολλά θετικά σχόλια.
Όταν υπάρχει όρεξη για δουλειά, μεράκι για μετάδοση γνώσεων και μαθητικός ενθουσιασμός όλα φαίνονται παιχνίδι…
 
Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του «έξυπνου πυροσβεστήρα» στον σύνδεσμο: (https://drive.google.com/file/d/17rpz0QxgGqN67Tqdfx4dPYchSxYBREzG/view?usp=share_link)
 
Μητάκου Μαρία
 
 

Σχολιάστε / Απαντήστε