Φιλοξενία Ευρωπαίων καθηγητών και μαθητών του προγρ. Comenius

Στις 20 Νοεμβρίου στα πλαίσια του προγράμματος Comenius, 18 μαθητές και 11 καθηγητές από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Πολωνία επισκέφτηκαν την πόλη μας.

Οι Ευρωπαίοι μαθητές φιλοξενήθηκαν στα σπίτια μαθητών του σχολείου μας. Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του προγράμματος στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου μας. Την επομένη, καθηγητές και μαθητές επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο της Βεργίνας και το δάσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα. Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς και στο αρχαιολογικό και Βυζαντινό μουσείο της πόλης. Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου οι αποστολές αναχώρησαν για τις πατρίδες τους.

Τόσο οι φιλοξενούμενοι μαθητές όσο και οι οικοδεσπότες Έλληνες σε λίγες μέρες θα «ανεβάσουν» τις εντυπώσεις τους στο φόρουμ του προγράμματος. Ήδη οι επισκέπτες καθηγητές έστειλαν ευχαριστήριες επιστολές δηλώνοντας την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο οργάνωσης της φιλοξενίας τους καθώς και για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.