Το Α1 και το Α2 στο Nόησις

Το Α1 και το Α2 στο Nόησις

Την Παρασκευή 17/2/2023 τα τμήματα Α1 και Α2 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΝΟΗΣΙΣ.

Αρχικά στην έκθεση «Connected : Η ιστορία των υπολογιστών και η ζωή στο διαδίκτυο», μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι γνωρίσαμε την εξέλιξη των υπολογιστών, τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στον άνθρωπο, ενώ προβληματιστήκαμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτή την τεράστιας έκτασης διασύνδεση ανθρώπων και μηχανών.

Στη συνέχεια πήγαμε στη βιβλιοθήκη, όπου παίξαμε το παιχνίδι «Ψάξτο- Βρέστο- Λύστο», ένα διαδραστικό πρόγραμμα με τη μορφή ενός παιχνιδιού απόδρασης από κλειστούς χώρους. Εδώ αφού χωριστήκαμε σε ομάδες, έπρεπε να συλλέξουμε στοιχεία, να λύσουμε προβλήματα και γρίφους για να μπορέσουμε να βρούμε τον κωδικό που θα μας επέτρεπε την έξοδο μας από το κλειδωμένο δωμάτιο.

Τέλος στο Κοσμοθέατρο είδαμε δύο ταινίες 3D. Η πρώτη «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων» όπου παρουσιαζόταν η ιστορία του αρχαιότερου σωζόμενου πολύπλοκου μηχανισμού με γρανάζια και η δεύτερη «Dream Big-Τα θαύματα της Μηχανικής», ταινία που αναδεικνύει την ανθρώπινη ευφυΐα που βρίσκεται πίσω από τα μικρά και μεγάλα θαύματα των τεχνολογικών επιτευγμάτων.

 

Σχολιάστε / Απαντήστε