Στο 1st DramaFest με «Το διάλειμμα»

Ο όμιλος θεάτρου “anonyma” σε συνεργασία με τον όμιλο χορού παρουσίασαν τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στα πλαίσια του 1st DramaFest της Δυτικής Θεσσαλονίκης, και στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη το θεατρικό έργο «το διάλειμμα».

Η ζωή στο σχολείο: μαθήματα, διαγωνίσματα, άγχος. Και το πιο αληθινό της μέρος; Το διάλειμμα, αντανάκλαση της ώρας μαθημάτων και αντίποδάς της. Λόγια που πετούν, ματιές που ανταλλάσσονται, σώματα και πρόσωπα στον παλμό της νιότης.

Τα παιδιά του ομίλου θεάτρου,  ενώ βρήκαν αφόρμηση από το έργο της Δεληβοριά Μάγιας «Η αλφαβήτα της εφηβείας», συνέγραψαν ένα δικό τους έργο, προτάσσοντας τα θέματα που τους απασχολούν στη σχολική τους ζωή και ντύνοντας τον λόγο τους με τη γλώσσα που τους αντιπροσωπεύει. Το κείμενό τους πέρασε από τα μύρια κύματα, εξίσου και οι πρόβες που έγιναν στα περιθώρια των υποχρεώσεων τους ως ένα διάλειμμα γέλιου και πειραγμάτων, όπως ακριβώς αυτό «το διάλειμμα», το «χειροποίητο» θεατράκι που με χαρά και κέφι παρουσίασαν σε συνεργασία με τα κορίτσια του ομίλου χορού που πρόθυμα ενσωματώθηκαν στην παρέα και στο σενάριο.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθειά τους και επιβεβαίωσε την όρεξη και το μεράκι τους να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και διασκέδασαν αληθινά στο παλκοσένικο, στα παρασκήνια, στην πλατεία, σε όλον αυτόν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Ευχαριστούμε την κυρία Μαρία-Αλεξάνδρα Κουμανάκου για τη συνεργασία και τη θερμή υποδοχή και καθοδήγησή της στην ομάδα μας! Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» για τη βοήθειά τους, και ιδιαίτερα τον κύριο Πάρη Βασιλειάδη για την υπομονή του στην τεχνική υποστήριξη της παράστασής μας! Ευχαριστούμε τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς της θεατρικής ομάδας του Λυκείου Ευκαρπίας που με το ήθος και το κέφι τους ήταν η καλύτερη και πιο ενθαρρυντική παρέα στην κοινή μας προσπάθεια! Ευχαριστούμε τους θεατές μας -γιατί χωρίς καλούς θεατές πώς να γίνει μια καλή παράσταση; Ευχαριστούμε πάνω από όλους τα παιδιά μας που με τα πλούσια αποθέματα της ενέργειας και της ψυχής τους έφτιαξαν και αναπαράστησαν ένα ζωντανό κομμάτι της νεανικής ζωής!

Βαγγελιώ Μπάρτζου

Ανατολή Σεβαστιάδου

Καίτη Γκαγκανιάρη

Τασούλα Απατζίδου

Κατερίνα Τσιρωνά