Το Α2 διαβάζει και προτείνει: «Ξινή πορτοκαλάδα» της Αλεξίας Κατσικογιάννη

Αλεξία Κατσικογιάννη, Ξινή πορτοκαλάδα, εκδόσεις Καστανιώτη, σελίδες 200

Στο βιβλίο «Ξινή Πορτοκαλάδα» η Αλεξία Κατσικογιάννη παρουσιάζει τις περιπέτειες ενός έφηβου κοριτσιού της Ειρήνης. Συγκεκριμένα το 14χρονο κορίτσι περνά δύσκολα γιατί έχασε τον πατέρα της και αναγκάζεται να μετακομίσει στο Περιστέρι, στο σπίτι των παππούδων της.

Στη νέα της γειτονιά για καλή της τύχη μένει και ο στενός της φίλος, ο Αποστόλης, που της συμπαραστάθηκε μετά τον θάνατο του πατέρα της. Αυτός τη στηρίζει και τη βοηθάει να γνωρίσει νέες παρέες και να ενταχθεί στο νέο της σχολικό περιβάλλον. Από τις πρώτες μέρες, όμως, η Ειρήνη φλερτάρει με έναν νέο της συμμαθητή της, τον Σίμο. Η Ειρήνη συγκεντρώνει όλο της το ενδιαφέρον στον Σίμο σε τέτοιο σημείο που την κάνει να απομακρύνεται από τους  φίλους και την οικογένειά της. Κάποιες φορές μάλιστα συναντά τον Αποστόλη και δεν τον χαιρετά, ενώ με την οικογένειά της πάει καιρός που έχει να συζητήσει.

Ένα πάρτι όμως σε σπίτι φίλου γίνεται η αφορμή για να αλλάξουν τα πράγματα στη ζωή της ηρωίδας και αυτό γιατί στο πάρτι ο Σίμος συνοδεύεται από ένα άλλο κορίτσι. Ποια θα είναι η αντίδραση της Ειρήνης;

Καραγκούνη Χριστίνα Α2