Πράγα – Βιέννη: Eκδρομή

Οι μαθητές των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της Β΄ τάξης και οι συνοδοί καθηγητές Τεπελίδου Σοφία, Καρανικολάου Ευδοξία, Χατζημπαλάση Θεοδώρα, Παλαιοχωρινού Τριανταφυλλιά, Σιφνιού Ευγενία και Τσοκανάρας Γιώργος, πραγματοποίησαν πολυήμερη εκπαιδευτική περιβαλλοντική εκδρομή στην Πράγα και στη Βιέννη, κατά το χρονικό διάστημα 25 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου 2018.

Μετά από μία καθυστέρηση, η οποία οφειλόταν στις άσχημες καιρικές συνθήκες, κατάφεραν να υλοποιήσουν το προγραμματισμένο πρόγραμμα της εκδρομής. Επισκέφθηκαν την πανέμορφη Δρέσδη, ενώ οι περιηγήσεις-ξεναγήσεις στην Πράγα περιελάμβαναν: το κάστρο της Πράγας, τη γέφυρα του Καρόλου, την  πλατεία της παλιάς πόλης, το αστρονομικό ρολόι, τον  καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και την Πλατεία Βέντσεσλας. Μεταξύ άλλων πραγματοποίησαν κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εντυπωσιακά κτήρια όπως το σπίτι που «χορεύει» και άλλα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.

Στην αριστοκρατική πρωτεύουσα της Αυστρίας την Βιέννη, επισκέφθηκαν τα Ανάκτορα Σενμπρούν (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO), τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Kunsthistorisches Museum (Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης), το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Ενυδρείο  και το ιστορικό κέντρο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Ακόμη πραγματοποίησαν και εκδρομή στα περίφημα βιεννέζικα δάση (Δάση Μάγερλιγκ & Μπάτεν).

Η επιστροφή τους βρήκε όλους κουρασμένους, αρκετά παγωμένους, αλλά και πολύ χαρούμενους να κουβαλούν τις βαλίτσες τους γεμάτες με δώρα, υπέροχες αναμνήσεις και αξέχαστες εμπειρίες!!!