Βουλή των εφήβων – Σεπτέμβριος 2011

Βουλή των εφήβων – Σεπτέμβριος 2011

Στις 2 έως 5 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η ΙΣΤ’ Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων όπου το σχολείο μας έστειλε αντιπρόσωπο την Κυριάκου Αναστασία – Δήμητρα.
Από την Περιφέρεια της Α’ Θεσσαλονίκης εκλέχθηκαν συνολικά 14 έφηβοι βουλευτές, ένας περίπου από κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η Αναστασία, μαθήτρια της Γ’ τάξης φέτος, ήταν η μοναδική εκπρόσωπος από τον Εύοσμο. Ως έφηβη βουλευτής, η Αναστασία ανήκε στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων που την Κυριακή 4/9 στην αίθουσα της Γερουσίας επεξεργάστηκε νομοσχέδιο σχετικά με τα ναρκωτικά.
Η διαμονή των εφήβων βουλευτών έγινε στο ξενοδοχείο Metropolitan στο Παλαιό Φάληρο και στα πλαίσια της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής οργανώθηκαν επίσκεψη στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, παρακολούθηση της παράστασης «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο θέατρο Αττικού άλσους και δεξίωση στο ξενοδοχείο εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, κ. Φίλιππου Πετσάλνικου.
Το σχολείο μας συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στη διαδικασία επιλογής για τη βουλή των εφήβων χάρη στην εθελοντική πρωτοβουλία και τις συνεχείς προσπάθειες της καθηγήτριας Στέλλας Πλαγιανού.

Σχολιάστε / Απαντήστε